Bokningsmeny
Svenska Svenska

Valt erbjudande: Vinhelg 2 Dygn 27-29 Oktober

Du har inte valt datum ännu

  Visa alla paket

Vinhelg 2 Dygn 27-29 Oktober

Från 4 445 SEK

 

Vinhelg med italienske vinproducenten Fasoli Gino på Villa Långbers i Tällberg 27-29 oktober. 

Hållbarhet och viner som speglar ursprunget är den röda tråden när den karismatiske Davide Caporali, ansvarig för export hos Fasoli Gino, tar oss med på en spännande resa mellan deras vingårdar i Veneto. Med till Villa Långbers följer även Kökschef Matteo Nagarde från producentens eget hotell Magari Estate Hotel för att vi verkligen ska få prova det italienska köket.


Om vi backar bandet 40 år så skulle gammelfarfar Amadio Fasoli varit nöjd med den resa som då påbörjades. I det tidiga 1980-talet när hela vinvärlden fortfarande var täckt av en kemisk dimma bestämde sig Amadios söner och sonsöner för att konvertera sina vingårdar till ekologisk produktion. Tio år senare var samtliga Fasoli Ginos odlingar eko-certifierade. Fasoli Gino blev, och är fortfarande, en källa till inspiration och ett stöd för andra producenter som konverterar till ekologisk odling inte bara i Veneto och Italien utan faktiskt i hela Europa.

Hållbarhet är den röda tråden hos Fasoli Gino, exempel på detta är lättviktsflaskor och att en av vingårdarna där druvorna till Bardolinovinet kommer ifrån genom ett samarbetsprojekt sköts av socialt missgynnade unga vuxna. Social hållbarhet är en viktig aspekt. I dag har fjärde generationen Fasoli börjat ta över rodret och unge herr Matteo Fasoli övervakar vingårdarna som sträcker ut sig mellan Colognola ai Colli och Illasi i Valpolicella. Trots generationsskiftet gör Matteo och Fasoli Gino viner som är trogna sitt ursprung och de vinifierar varje vingård separat för att framhäva mikroklimatets och jordmånens särart. Det är intressant att få en förståelse för den stora skillnaden mellan Bardolino, Valpolicella och Amarone trots att de är framställda av samma druvsorter.

 

Allt detta ingår i erbjudandet:

Fredag 27 oktober
Eftermiddagsfika
Tvårättersmiddag
Logi

Lördag 28 oktober
Frukostbuffé
Eftermiddagsfika med Ostbricka
Vinprovning med utvalda viner från Fasoli Gino
Winemakers Dinner
Vinpaket till Middagen
Logi

Söndag 29 oktober
Frukostbuffé

Från 4445:- per person
Gäller del i dubbelrum 


Varmt välkommen att njuta av en härlig hösthelg i vackra Tällberg med milsvid utsikt över Siljan!

 

Längd på paketet: Från 2 dagar
Möjliga ankomstdagar: fre

 

Paketet inkluderar

  Frukostbuffé
  Vinprovning
  Eftermiddagsfika med Ostbricka
  Aktivitet temahelg
  Eftermiddagsfika
  Vinpaket till middagen
  Winemakers Dinner
  Tvårättersmiddag

 

Du kanske även är intresserad av

Boka paket & erbjudanden

Ändra sökning
Stäng
Kalendern visar möjliga ankomstdagar för Vinhelg 2 Dygn 27-29 Oktober. Välj ankomstdag nedan eller se fler datum och andra erbjudanden här.
Ankomstdatum:
Antal rum och gäster:
Rabatt- eller agentkod